Geen categorie·Recensies

Verhalen uit de Pits – Boekrecensie – 3.5⭐️

Verhalen uit de Pits door Jack Plooij.
(Verschijningsdatum juni 2019).

Toen ik nog vrij jong was (toen Michael Schumacher nog voor Ferrari reed), keek ik soms naar Formule 1 races. Later niet meer, maar dat veranderde toen Max Verstappen in 2016 van Toro Rosso naar Red Bull Racing ging en bij zijn debuut de Grand Prix van Barcelona won. Vanaf dat moment heb ik bijna iedere race gezien en ben ik, net als haast ieder andere Nederlandse raceliefhebber, fan van Verstappen.
Vandaar dan ook mijn interesse in dit boek met verhalen over de Formule 1, geschreven door pitreporter Jack Plooij die tijdens de uitzendingen de kijker voorziet van nieuwtjes en interviews, terwijl Olav Mol het commentaar verzorgt.

Plooij vertelt in Verhalen uit de Pits anekdotes over de autosport en zijn leven. Zo vertelt hij hoe Olav Mol hem de baan als pitreporter bezorgde, over het ski-ongeluk van Michael Schumacher en de ongeschreven regel dat men niet informeert naar zijn gezondheid, hoe vader en zoon Verstappen te werk gaan, wat hij met Nance en Hans Kraay Jr. meemaakte toen ze samen Domino Day presenteerden, over de opkomst van Mick Schumacher, hoe hij voor zijn zoontje langs de kartbanen stond en zo ook een jonge Max Verstappen en Lewis Hamilton zag karten, welke teams fijn zijn om mee samen te werken en hoe belangrijk het is om te netwerken binnen de Formule 1, over het Oranje leger en de populariteit van Verstappen, over de theatershow die hij samen met Olav Mol doet en nog veel meer.

Plooij schrijft op een luchtige, humoristische en persoonlijke manier waardoor Verhalen uit de Pits makkelijk en snel wegleest en voor elke raceliefhebber die een leuk kijkje achter de schermen van de Formule 1 wel ziet zitten, is dit boek zeker een aanrader.

Zelf heb ik geluisterd naar de audioboek versie van Verhalen uit de Pits en ook dat kan ik aanbevelen. Het boek duurt ongeveer vijf uur en wordt voorgelezen door Rob Steltman. Normaal gesproken vind ik het fijner wanneer een boek wordt voorgelezen door de schrijver zelf, maar Steltman was erg prettig om naar te luisteren. Het enige minpuntje was dat het audioboek zo’n half uur voor het einde af en toe even haperde waardoor kleine delen wegvielen. Ik heb het geluisterd via Storytel, dus houd daar rekening mee als je dit boek ook via die app wil beluisteren.

3.5 uit 5 sterren.

Deze recensie is ook te vinden op Goodreads: https://www.goodreads.com/review/show/2883753479

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s