Over

Hoi! Leuk dat je m’n blog bezoekt!

Ik ben Larissa. Geboren in Limburg, maar met een Zeeuws hart. 31 jaar oud. Blonde haren, blauwe ogen (bonuspunten als je dit automatisch aanvult met ‘uit een sprookjesboek geslopen’). Gek op koffie en op m’n Old English Bulldog Zeus. Voor altijd geobsedeerd door Harry Potter en Friends.
Mijn persoonlijkheidstype is INFJ-A, mijn Zweinstein afdeling is Ravenklauw en mijn patronus is een witte merrie.

Versie 3

Scroll verder om te lezen wat ik zoal post, waarom ik writtenbylarissa gestart ben en wat mijn favorieten en interesses zijn.

Wat je kunt vinden op mijn blog:
Ik post voornamelijk recensies (meestal over boeken, maar ook over films, televisieseries, enzovoorts) en willekeurige schrijfsels. Er is ook een pagina met top 10 lijstjes en een pagina met mijn favoriete quotes.
Mijn Nederlandse en Engelse posts probeer ik zoveel mogelijk gescheiden te houden op verschillende pagina’s. Dus je kunt op Over, Boekrecensies en Schrijfsels klikken voor Nederlandse posts en op alle andere pagina’s voor Engelse posts.

Aangezien dit een persoonlijke blog is, houd ik het hier ook een beetje luchtig. De toon van mijn stukjes is meestal vrij amicaal. Misschien sluipt er ook wat jongerentaal of social media taal in en een beetje humor. Ik vind het namelijk leuk om op die manier te schrijven en ik lees ook graag stukjes van andere bloggers die wat luchtiger zijn.

Opmerking: Soms ontvang ik een gratis recensie-exemplaar van een boek via NetGalley in ruil voor een eerlijke recensie. Wanneer een recensie voor NetGalley is geschreven, staat dit onderaan die post vermeld. Alle meningen die geuit worden in elk van mijn recensies zijn mijn persoonlijke meningen en zijn volledig objectief.

Waarom ik een blog ben begonnen:
Toen ik klein was, was ik al gek op lezen en schrijven en verzon ik verhaaltjes. Het is altijd al een chaos van fanfictie in mijn hoofd geweest. Wanneer ik een nieuwe Harry Potter had uitgelezen, verzon ik het vervolg alvast. In mijn wereld gingen Sirius, Albus en Remus natuurlijk niet dood. Dobby, Hedwig, Tops en Fred ook niet. Oké goed, ik liet iedereen leven behalve Voldemort.

Op de basisschool kregen we de opdracht om een product te bedenken en mee te nemen naar de klas, om die vervolgens te presenteren alsof je het product ging verkopen. Ik koos ervoor om de Ochtendprofeet (de krant uit Harry Potter) te maken. Zelf schreef ik alle stukjes die in de krant moesten komen en een kennis die voor de krant werkte, zorgde voor de vormgeving en het printen.
Tot mijn grote trots waren zowel klasgenoten als meesters en juffen laaiend enthousiast.
Ook zat ik op de basisschool bij de schoolkrant en won ik een schrijfwedstrijd tijdens de Boekenweek.

Op de middelbare school schreven twee klasgenoten en ik als tijdverdrijf een humoristisch verhaaltje dat geïnspireerd was door de film History of the World: Part I. Ik kan me vrij weinig herinneren van het uiteindelijke verhaal, maar er was iets met een paard. (Ik geloof dat er een running gag in de film was over een paard die Miracle heette en ik denk dat we dat in ons verhaaltje hadden verwerkt).
Rond deze tijd besefte ik ook dat het schrijven van boekrecensies een leuke manier kon zijn om mijn liefde voor lezen en mijn liefde voor schrijven te combineren. Ik probeerde het en ontving gratis recensie-exemplaren (waaronder Gesplitst door Neal Shusterman en Een Ongewone Familie door Matt Haig) in ruil voor eerlijke recensies die op een website voor scholieren werden geplaatst.

Ik had een talenknobbel en vooral Engels lag me heel goed (dankzij het advies van mijn vader om mijn zoveelste Friends rewatch eens zonder ondertiteling te doen en doordat ik Harry Potter in het Engels begon te lezen). Later besloot ik daarom ook Engelse Taal en Cultuur te studeren aan de universiteit.

Kortom, van jongs af aan was ik al verliefd op het geschreven woord en mijn passie voor lezen, schrijven en taal wil ik graag hier uiten. Vandaar dus deze blog.

Favorieten & interesses
Genres (boeken): contemporary, young adult, (psychologische) thriller, fantasie, misdaad, mysterie, (auto)biografieën & memoires
Genres (film & tv): drama, (romantische) komedie, misdaad, thriller
Boeken: Harry Potter serie door J.K. Rowling, Unwind serie door Neal Shusterman, Making History door Stephen Fry, The Stars’ Tennis Balls door Stephen Fry, American on Purpose door Craig Ferguson, Instrumental door James Rhodes, Secret Smile door Nicci French, Moab Is My Washpot door Stephen Fry, Frankenstein door Mary Shelley, Reasons to Stay Alive door Matt Haig
TV series: Friends, Boston Legal, The Good Place, Flikken Maastricht, Only Murders in the Building, Good Omens, Orphan BlackHouse M.D., Breaking Bad, Lucifer, Brooklyn Nine-Nine, Will & Grace, A Bit of Fry and Laurie, Derek, QI, Are You Being Served?, F.C. De Kampioenen, After Life, You
Films: Forrest Gump, Harry Potter and the Order of the Phoenix, White Palace, The Principal, Love ActuallyThe Oranges, The Grand Budapest HotelKick-Ass 2, V for Vendetta, The Dark Knight, The Love PunchThe Children Act, A Bronx Tale, RED, RED 2
Comedy shows: What. – Bo Burnham, Humanity – Ricky Gervais, You Magnificent Beast – Greg Davies, Adem in, adem uit – Jochem Myjer, Met de mantel der liefde – Richard Groenendijk, Geluk zit in hele grote dingen – Bert Visscher, Binnen de lijntjes – Ronald Goedemondt
Acteur: Tom Hanks
Actrice: Emma Thompson
Hobby’s & interesses: lezen, schrijven, taal, wandelen met mijn hond, podcasts luisteren, zwemmen, filosofie, klassieke mythologie, psychologie, farmacologie, films en series kijken, muziek luisteren

Bedankt!
Bedankt voor het bekijken van mijn blog. Mocht je iets kwijt willen, kijk dan even op de pagina Contact of plaats een reactie bij één van mijn posts.
Je kunt me trouwens ook vinden op Goodreads.